Mijn reis deel 2 – Potosí
Door: Lieke
Blijf op de hoogte en volg Lieke
17 Augustus 2007 | Bolivia, Uyuni
´s Middags voelde ik me iets minder geweldig...toen ben ik naar de mijnen gegaan. Voor wie nog dacht dat dat een toeristisch attractie kon zijn, nou echt niet!! Ik heb echt schrik gehad en kon amper ademen door al het stof en de hitte in die mijn. Moest overal doorheen kruipen en klimmen. En dan kwamen er steeds bijna uitgedroogde mijnwerkers langs rennen, we hadden wel drinken voor hen bij, maar toen dat op was heb ik mijn eigen flesje water maar gegeven. Mensen kunnen daar echt niet werken en dan wordt je echt stil als er een jochie voorbij komt en hij blijkt 13 te zijn en een andere van 19 die er al 12 jaar werkt...Nee, achteraf in de bus was het doodstil, iedereen was diep onder de indruk. Ik ben blij dat ik gegaan ben om met eigen ogen te zien wat dat is, maar nee, nooit meer!! Al wil ik zeker terug naar Potosí en dan ga ik aan de ingang wel drinken en coca brengen ofzo, maar naar binnen,,,nee echt niet!
Verder was het hostel in Potosí erg gezellig. Ik zat in een slaapkamer met anderen, vooral jongens, die allemaal alleen reisden. Savonds zijn we steeds samen gaan eten enzo, leuk!! Nu dus in Uyuni, morgen voor 3 dagen naar de zoutvlakte en maandagnacht door naar Oruro. Heb net naar de Inés, de zus van Esther gebeld. Ze was niet verbaasd dat ik belde, die was natuurlijk al op de hoogte. Ze vond het helemaal leuk dat ik kom! Kan helaas niet bij hun slapen want Pancho en Fito (help!) zijn thuis, maar ze zou een hotel voor me regelen. En dan na 1 nachtje daar, al door naar La Paz, waar ik dan toch 1 dag eerder ben, want ga 1 dag minder op de zoutvlakte zijn, want de operator zei dat een 4e dag niks toevoegd...prima dus!!
Goed, genoeg weer voor nu...zal denk ik de laatste keer zijn. Baal nu al dat ik nog meer 2 weken hier heb, maar ga er flink van genieten!
Dikke kus!!
18 Augustus 2007 - 06:18
Rob:
Ja meid ook dat is Bolivia : armoede, hard werken om in leven te blijven, boem en een hoop stof. J ehebt hoop ik in het Casa de Moneda een goede rondleiding gehad met veel info over de achtergrond van de mijn en het zilver. Geniet van al met moois dat er ook is. -
21 Augustus 2007 - 06:54
Joep:
Wel zusje
veel meer kan ik aan het commentaar niet toevoegen!
Doe ze, incluis Fito, allemaal erg veel groeten van mij en geniet er van idd.
Dan zal ik je fotokes eens bekijken... alvorens ik nog wat huizen ga tekenen :)
22 Augustus 2007 - 20:15
Judith:
Geweldig, wat een indrukken doe jij op!Stofhappen lijkt me inderdaad minder.
Trouwens, waarom heb je niet gewoon om een baantje gevraagd op dat schooltje?
Nee heb je..........