Iguazú
Door: Lieke
Blijf op de hoogte en volg Lieke
08 Juli 2007 | Argentinië, Buenos Aires
Ik zit nu in de jeugdherberg in Puerto Iguazu in Argentinie. Het is hier heerlijk. Een graad of 25 in tegenstelling tot 10 in Córdoba (op een mooie dag) en gewoon echt vakantiegevoel. Jammer dat we dinsdag een opdracht in moeten leveren waar iedereen een beetje gestresst voor is, maar goed. Ff een kort berichtje over hoe geweldig het hier is om jullie nog meer jaloers te maken. De busreis was lang, maar goed te doen. Na onze aankomst ben ik gisteren met Stefanie naar Ciudad del Este in Paraguay gegaan. We moesten eerst door Foz de Iguacu in Brazilie en daarna Paraguay in, dus superveel stempels. Ik heb tegenwoordig ook kinderen in mn paspoort staan, want die Brazilianen kunnen niet kijken. Ciudad del Este is een grote winkel en een enorme troep. Er komen geen toeristen, dus iedereen keek naar ons. Het was wel heel gaaf om dat een keer te zien. Brazilie was veeeeeeel netter, zelfs moderner dan Puerto Iguazu in Argentinie waar we savonds lekker en goedkoop (2 euro pp) gegeten hebben met zn zevenen. Het is een erg gezellige groep!! Vandaag zijn we naar het nationale park van de watervallen van Iguazu aan de Argentijnse kant gegaan. Hier heb ik eigenlijk geen woorden voor...of alleen maar wow, en vervolgens hangt mn mond heeeeeeeeeel lang open. Wat is dit overweldigend. Zóveel water en dat in een groene jungle, niet normaal. De kleinere watervallen waren al heel groot en prachtig en de keel van de duivel was echt gewoon niet normaal, je zag gewoon alleen nog maar wit, door de waterdamp!! Morgen gaan we dit aan de Braziliaanse kant bekijken. Yes, want je raakt daar nooit uitgekeken, ik snap echt niet hoe ergens iets zo kan zijn...het is net een droom...pfff, niet normaal!! Vanavond lekker asado )bbq) en een braziliaans feestje met lekker caipirinha en dan morgen na de braziliaanse kant weer 21 uur terug met de bus. Thuis zullen ze wel blij zijn als ik er weer ben, want ze hebben me doodgeknuffeld toen ik ging, terwijl ze zelf hadden gezegd dat ik moest gaan, hahaha. Goed, genoeg voor nu, ik heb honger!! Tot snel allemaal, voor mijn volgende geweldige verhaal.
Fijne vakantie en geniet er net zoveel van als ik hier doe!!
xx
Lieke
08 Juli 2007 - 06:53
Ma. Esther:
HOla, hola,
Un mensaje en castellano para que practiques más. Nos alegramos por tu experiencia. Ya, Lieke, el mundo tiene muchas sorpresas en cada esquina y ahora tú estás en la posición de experimentar unas cuantas.
Qué alegría.
09 Juli 2007 - 09:15
Joep:
Maar goed dat je bij Sonja op bezoek bent geweest van te voren met al die assado's!!! :)
Wel hier hebben we nog steeds ook genoeg water, maar dat wist je waarschijnlijk wel!
Smakelijk
09 Juli 2007 - 20:59
Margot En Rob:
Hoi
Afgezien van het feit dat er hier allemaal rare dingen op m´n toetsenbord zitten zoals Ð en Þ en ook nog Æ hebben we hier ook watervallen. Alleen die hebben lekker warm water. Je bent zeker wel blij dat je gegaan bent. Nu morgen nog een tienvoordetoets en je weekend is helemaal onvergetelijk. Als jij net zo geniet als wij is alles prima.
10 Juli 2007 - 13:05
Biana:
Klinkt allemaal heel erg leuk. Ik merk dat je het echt heel erg naar je zin hebt daar. Geniet ze!