we zijn er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Lieke Gosen - WaarBenJij.nu we zijn er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Lieke Gosen - WaarBenJij.nu

we zijn er!

Door: Lieke

Blijf op de hoogte en volg Lieke

18 Maart 2005 | Suriname, Paramaribo

Jaja,
WE zijn in Suriname! al de soorten weer hebben we al gezien, want we zitten nu doorweekt in een Internetcafe tien minuutjes van ons huis. Ons huis is ok, niks bijzonders, maar goed...We hebben net wel gepoetst. dat is zeer zwaar met dit weer, maar t wzas zon zooi...Alles stinkt wel, vanwege het benauwde kleffe weer, met deze harde White Rain, wordt het wel beter. Zometeen komt de broer van Rudy van 80 ons opzoeken, leuk!
T tempo ligt hier zeer laag, zowel naar de vreemdelingendienst als naar het onderwijsbureau moeten we terug omdat ze ons niet konden helpen.
Maar even over onze aankomt enzo...de vlucht was lang, maar prima. Iedereen praatte met ons en was heel lief en geinteresseerd....veel surinames die bijvoorbeeld voor begrafenissen terug gingen. Op het vliegveld, wat echt een zooi is, vies en klein, wachtten twee broers waarvan 1 bloedbroer van onze huisbazin Henna ons op...iedereen noemt elkaar broer en zus als je een hele goede band hebt met elkaar. Thuis wachtte Claudia ons op...we hebben op ons balkon nog wat gedronken...gedoucht (koude docuhe viel mee.,..alleen weinig water) en zijn gaan slapen. maandag krijg ik mn eigen kamer, is nu nog van andere mensen die met Henna naar t binnenland zijn. We zijn dus super ontvangen! Claudia heeft ons vandaag mee naar de diensten de stad en de scholen genomen. De stad is eigenlijk n dorp....overal houten huizen en kleine straatjes of juist hele brede, maar wel slecht en hobbelig. De kathedraal is heel apart helemaal hout! De stad is niet echt mooi te noemen, maar wel indrukwekkend, maar morgen gaan we er lopen, want nu hebben we vooral druk verkeer zonder regels gezien. De school is heel leuk...tenminste ik ben super ontvangen. Heel vriendelijk. De directrice vind dat ik alle klassen meot bekijken, maar ik ga in groep 6 (klas 4) stage lopen van juf Shirley Gonzalvez. Zij was ook heel vriendelijk. de kinderen werd meteen op het hard gedrukt dat ze goed naar me moesten luisteren enzo...maar ze vonden het geloof ik wel leuk dat ik kwam...t zijn er wel veel, minstens dertig denk ik.
Tja en verder...er komt zoveel op je af in eens...toeterende autos omdat we nederlandse vrouwen zijn...dat soort dingen... Iedereen zegt wel dat we erg goed op moeten passen...en thuis letten ze ook goed op ons. Dat is een goed gevoel... Net als al jullie belangstelling.
Peg, we wonen tegenover peggy's oppasservice voor kinderen haha...iets voor jou!
Wat wel heel triest is, is het verschil in huizen...echt paleizen....groter als soestdijk naast krotten...wat dat betreft echt een derdewereldland.
Heel veel verschillende mensen, maar ook veel Nederlanders.
En zweten...dat doe je vooral...heel veel zweten. T wordt hier echt wennen, maar denk ik wel n supertijd denk ik!
Met de andere meiden gaat t prima///ik schrijf binnenkort duidelijker en meer!
Heel veel lieve groetjes,
Lieke

• 18 Maart 2005 - 19:57

Margot:

Hoi Lieke'

Blij dat het allemaal goed is gegaan en dat de school een positieve indruk geeft.
    Dat wordt maandag een beetje makkelijker om te beginnen.Destad moeten jullie maar eens op je gemak gaan bekijken eerst maar eens de eerste indrukken over je heen laten komen, nog weken genoeg om de rest te zien. Waren de andere meiden ook tevreden met hun stageadres?Bij tante Leia was alles prima ze wordt wel ouder je merkt dat haar leefwereldje wel erg klein wordt, dus weinig gespreksstof. Verder zijn we nog even Breda in geweest, en nu is het stil........ Zal toch wel wennen worden en als we er aan gewend zijn Ben jij er weer, dus......een dikke kus en tot mails, de mama en de papa

• 18 Maart 2005 - 22:04

Anneke:

Fijn dat je goed bent aangekomen. Het zal inderdaad wel wennen zijn. Ik ben er zelf nooit geweest, maar ik vermoed dat je het gevoel hebt dat je in een andere wereld stapt.
    Onze dans ik bijna af. Ik zal goed voor je oefenen, dan kun je het straks zo overnemen.

Groetjes
    Anneke

• 19 Maart 2005 - 12:42

Opa En Oma:

Zo dus de eerste indrukken zijn er! Wat goed dat je zo leuk ontvangen bent. We zijn benieuwd hoe het volgende week op school gaat.Geniet maar van alle nieuwe indrukken! Groeten, liefs, opa en oma

• 19 Maart 2005 - 15:58

Crien:

Zo maar ineens is het dan zo ver...voor m'n gevoel duurde het nog weken voor je zou gaan. En dan mis ik ook nog jou (voorlopig)laatste ensemble zodat ik je niet eens goeie reis heb kunnen wensen. Gelukkig is dat goed gekomen, lees ik net. Geniet met volle teugen en maak maar veel foto's zodat wij hier een beetje een idee krijgen van jouw avontuur.
    Crien
    PS: heb je je fluit(en) mee genomen?

• 19 Maart 2005 - 18:31

Richard:

Hey schat. Mooi dat alles zo goed is verlopen. Dat het een derde wereldland is was natuurlijk al bekend. Hier was ook iedreen blij te horen dat je goed was aangekomen.
    Je moet je in ieder geval maar alvast aan gaan passen aan het tempo daar, maar vooral niet vergeten dat je hier thuis weer opnieuw moet aanpassen. Laat het maar allemaal op je gemak op je inwerken.

Je krijgt ok de groetjes van mijn pap en mam.

Ik ga nu hier niet schrijven van wie dit komt want dat heb je erboven ook al gezien (als het goed is)

Veel liefs een dikke kus en tot snel.

• 21 Maart 2005 - 07:22

Frans Meijers:

Het beeld wat jij van het land en de mensen schetst komt aardig overeen met wat ik er over gehoord en gezien (jammer genoeg niet life) heb. Ook zie ik van Surinamers die naar Nederland komen eigenschappen terug , die een beetje bij het mooie land en mooi en warm weer horen. Het zijn vaak heel aardige gastvrije mensen . Dat wordt dus een gezellige tijd voor jou. Wat het weer betreft vergt het wel enige aanpassing , daar kom je niet onderuit. Ik heb er echter het volle vertrouwen in , dat het jou allemaal gaat lukken.
    Groetjes , FRans

• 21 Maart 2005 - 16:55

Lieke:

He Liek
    Mooi dat alles goed is gegaan. En ook fijn dat je je eigen kamer krijgt! Heel veel plezier met de surinamertjes, ze zullen liever zijn dan die pubers die ik nu heb.
    Liefs, Lieke
    groeten aan Ilse

• 21 Maart 2005 - 20:05

Peggy:

Wat!? :s een oppasservice.....!? Alsjeblieft niet! Het is daar vast lekker weer, ik ga vrijdag ook lekker naar de zon. Heel veel plezier en wel veel foto's maken he, dan kunnen we ook nog een keer zien waar je het over hebt?

xxxPeggy

• 21 Maart 2005 - 20:59

Joep:

Nu ja, meer zazl niet hoeven denk ik he! Klinkt allemaal goed, ik weet wat er op je af komt, dusch! Sorry van MSN maar ik was er niet maar mijn msn wel!